Pregatirea Botezului si Trusoul de Botez

Pregatirea Botezului si Trusoul de Botez
Vreți să fiți voi nașii de botez al celui mic?” este o întrebare ce generează emoții atât părinților bebelușului, cât și viitorilor nași. Este normal să fii chiar și un pic speriat, mai ales atunci când ești la prima experiență de acest gen.
Taina botezului are o dublă însemnătate reprezentând, în primul rând o mărturisire a credinței în Dumnezeu și, în al doilea rând, curățarea păcatului strămoșesc, bebelușul pornind pe un drum curat, fără păcate.
Avem numeroase tradiții românești legate de Botez ce diferă în funcție de zonă, educația religioasă primită și de religia fiecăruia. Ele devin din ce în ce mai diversificate adăugându-se mereu aspecte noi ce ajung să facă parte din obiceiurile tradiționale.

Ce trebuie să faci ca părinte a bebelușului?
Cu siguranță nu a fost ușor să aștepți până la momentul în care viitori nași de botez ai copilului tău ți-au spus că acceptă. S-ar putea spune că partea cea mai grea a trecut. Însă, încă mai ai câte ceva de făcut:
- să găsești biserica și să discuți cu preotul mai multe detalii;
- să aduci certificatul de naștere la biserică;
- să aduceți bomboane și șampanie, în funcție de preferință, la biserică pentru a servi invitații după ceremonie;
- să îmbraci copilul cu haine noi înainte de botez;
- să ai o foarfecă plus o cutiuța unde să pui părul pe care părintele îl va tăia la botez;
- să așteptați să vă treacă pragul casei nașii cu bebelușul proaspăt botezat în brațe.

Ce trebuie să faci ca naș de botez?
Tocmai ai făcut niște părinți fericiți acceptând să le botezi copilul. Le-ai luat de pe umeri o grijă mare pe care o au încă de când au aflat vestea că vor fi părinți. Ca și naș de botez trebuie:
- să cumperi lumânarea și trusoul de botez;
- să cumperi un set nou de hăinuțe și lucrușoare (hăinuțe, căciuliță, botoșei, scutece, păturică, încălțăminte, șervețele umede etc.)
- să plătești ceremonia la biserică;
- să te spovedești și împărtășești înainte de botez;
- să ții copilul în brațe în timpul ceremoniei (de obicei, nașa ține bebelușul în brațe și nașul ține lumânarea de botez);
- să aduci vin, ulei și o iconiță la biserică pentru ceremonie, pentru a fi sfințite de preot. Iconița o va dărui pruncului;
- să cumperi un cadou simbolic bebelușului (gasesti la noi cupola cu trandafir criogenat "Bine ai venit pe lume") 
Venim în sprijinul tău și îți oferim o experiență personalizată pentru acest minunat eveniment din viața voastră. Mai jos îți prezentăm câteva detalii ce considerăm că îți pot fi de folos.

Despre Trusoul de botez

Trusoul de botez sau kitul complet de botez este special destinat acestui tip eveniment. Conține tot ce ai nevoie și este atât ușor de procurat, cât și ușor de transportat. Nu numai că economisești timp, dar este și o amintire frumoasă ce rămâne părinților sau pruncului când se va face mare.
Trusourile RoAna sunt integral lucrate la noi în atelier și le personalizăm la comandă prin brodare cu numele pruncului și data evenimentului. În varianta completă, el conține 12 piese, însă se poate renunța la o parte dintre elementele lui:
Cutie mare rezistentă – element obligatoriu
Este cutia ce te ajută să transporți cu ușurință tot ce ai nevoie pentru botez, având tot ce îți trebuie la îndemână. Cu o suprafață sidefată decorată manual cu elemente de lemn gravat și cutie muzicală de tip carusel este alegerea potrivită pentru acest eveniment.
Pânza albă sau Crîjma – element obligatoriu
Denumită și „Pânză de mir”, este o bucată de pânză albă necesară pentru a înfășa bebelușul după ce este scos din cristelniță. Decorată pe contur cu dantelă fină și brodată cu „Înger, îngerașul meu” aduce un plus de culoare și eleganță evenimentului (dimensiune 80*90 cm).
Fașă pentru bebeluși – element obligatoriu
Se folosește împreună cu crâjma pentru înfășarea bebelușului după ce este scos din cristelniță și are dimensiunea de aproximativ un metru.
Prosop bebeluș – element obligatoriu
Prosopul cu capișon brodat și personalizat cu numele bebelușului îl învelește cu căldură ajutându-l să se liniștească. Din bumbac 100% gros de 500gr/mp, este moale și are o putere mare de absorbție, cu o dimensiune 100x95 cm.
Sticluță pentru mir – element obligatoriu
Sticluța de mir elegantă îți va fi de ajutor pentru a aduce ulei de măsline ce va fi sfințit în timpul ceremoniei de creștinare a pruncului devenind mir. Cu el preotul va unge copilul pe frunte, la ochi, la încheieturi și pe spate, conform ritualului religios, înaintea scufundării în cristelniță.
După slujbă, pune sticluța înapoi în cutia trusoului pentru a o păstra cu grijă deoarece o vei folosi într-un mod similar a doua zi, la îmbăierea bebelușului.
Săculeț brodat pentru „Prima mea șuviță”
Acesta este folosită pentru păstrarea suviței de păr a bebelusului, șuviță ce este tăiată de Sfântul Părinte în cadrul ceremoniei de Încreștinare.
Săpun și săculeț pentru săpun – element obligatoriu
Săpunul se oferă preotului pentru spălarea rituală a mâinilor de dinaintea scufundării copilului în cristelniță ce apoi se poate păstra în săculețul brodat cu numele și data, de tip bomboană.
Lumânarea de botez – element obligatoriu
Fiind considerată elementul-cheie al ceremoniei de botez, trebuie întotdeauna aleasă cu grijă. De tip fagure, realizată cu flori naturale uscate, trandafiri criogenați, flori din bumbac și un element din lemn gravat cu numele copilului este lumânarea perfectă pentru acest eveniment.
Prosop pentru preot – element obligatoriu
Nașii de botez vor oferi preotului un prosop pentru a-și șterge mâinile de apă, atât la spălarea rituală de dinaintea Sfintei Taine a Botezului, cât și după ce acesta va scoate copilul din cristelniță. Brodat cu un îngeraș și din bumbac 100% completează trusoul de botez (dimensiune 90*50cm).
Păturică botez – element opțional
Păturica pufoasă și călduroasă brodată și personalizată cu nume protejează copilul de aerul răcoros și de adierea vântului pe drumul de acasă până la biserică și înapoi (dimensiuni 100x100 cm).
Body bebeluș – element opțional
Body-ul brodat din bumbac 100% protejează pielea delicată a bebelușului înainte să fie îmbrac cu hăinuțele noi aduse de nași.
Jucărie păturică pentru bebe – element opțional
Păturica de tip jucărie pentru bebeluș, brodat cu numele lui, este un companion pentru cel mic pe durata evenimentului. De tip iepuraș, Micul Urecheat, completează trusoul de botez.

Ce fac după Botez? - Baia de a doua zi
Baia de a doua zi sau „scoaterea din mir a copilului” este momentul în care se leagă și mai multe relația dintre bebeluș și nașii săi. Este momentul primei băițe făcute bebelușului de către „părinții săi spirituali’. În timpul ritualului îmbăierii, lumânarea de botez trebuie să fie mereu aprinsă, urmând ca la final aceasta să fie stinsă fie de tavan, fie de tocul ușii. După ce se despodobește, aceasta se păstrează într-un loc uscat unde să stea drept pentru a nu se îndoi sau rupe.
După îmbăiere, nașa îl strigă pe bebeluș pe nume, îl unge cu mir, îl îmbracă în hăinuțele noi, îl sărută și spune o rugăciune pentru el, iar apa de la băiță se duce afară și se aruncă într-un loc curat, la rădăcina unui copac.
Botezul este un eveniment deosebit din viața fiecăruia dintre noi cu o semnificație spirituală profundă ce nu se rezumă doar la cadouri, petrecere și voie bună. Este un eveniment ce creează legături profunde între oameni.

                                                       Folosește trusourile RoAna pentru a crea amintire de o viață!

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:30 (telefonic) / online 24/7

0722636268 office@roanaatelier.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!